Tuesday, January 18, 2011

Ką mes veikiame dienomis arba apie mūsų stažuotės vietas

Kaip žinia, aš atlieku praktiką laikraščio „Draugas“ redakcijoje. Tikiu, daugumą reikia „apšviesti“, jog „Draugas“ yra užsienio lietuvių laikraštis, leidžiamas jau 102 metai Čikagoje, tačiau platinamas ir kitose Amerikos valstijose, pasiekia net ir Lietuvą. Daugelį metų leistas kiekvieną dieną, nuo 2011 metų tapo tridieniu. Apie šiuos pakitimus ir apskritai apie patį laikraštį galite paskaityti čia http://www.draugas.org/01-15-11leidejozodis.html Anksčiau šis laikraštis bei kiti leidiniai ir knygos buvo spausdinami „Draugui“ priklausiusioje leidykloje, tačiau pasenus įrangai pasirinkta kita Amerikos spaustuvė. Senąsias spaustuvės patalpas su įrengimais galite apžiūrėti nuotraukose.

Turiu savo darbo vietą „Draugo“ redakcijoje – stalą su Mac kompiuteriu. Jau turiu parašyti 2 straipsnius bei dar 2 išredaguoti. Redaktorė Dalia Cidzikaitė juokaudama sakė, jog darbo man tikrai atras. Pradžia tikrai darbinga.

Mano kolegos, kiti 4 studentai, rytais palikę mane „Drauge“, skuba su Hyundai Sonata į savo darbo vietą – Lituanistikos tyrimo ir studijų centro archyvus. Ten ieško informacijos savo magistrantūros bei doktorantūros baigiamiesiems darbams. Žinau, jog Giedrės archyve labai šalta. Marija šiuo metu dirba šiltame kambariuky prie kompiuterio. Gediminui reikalinga medžiaga sukrauta keliose didelėse spintose, tad jau suka galvą kaip spėti viską peržiūrėti. Arūnas reikalingos informacijos ieško kraustydamas dėžes. Žodžiu, visiems darbo iki kelių. Aš savo ruožtu iš archyvo bibliotekos pasiskolinau vieną knygą – Jurgos Ivanauskaitės „Sapnų nublokšti“ – ir jau judu link 46 puslapio.


Gediminas, Marija, „Draugo“ redaktorė Dalia Cidzikaitė, Arūnas. Gavom po
keletą
laikraščio numerių dovanų.

Laikraščio spaudos forma.

Jau nebenaudojamos spaustuvės patalpos.



Lituanistikos tyrimo ir studijų centre. Arūnas ir Marija ruošiasi darbui.

Archyvai.

Specialiai Justinui – pašto ženklų kolekcija.

Susikaupęs Gediminas.


K. Čiurlionio rankraščio originalas.

Pirmasis laikraščio „Draugas“ numeris.

Susikaupusi Giedrė.

Susikaupusi Marija.

No comments:

Post a Comment